Lördagen den tjugofjärde oktober är det återigen dags för Kaga kulturdag!

Succéerna från 2018 och 2019 följs upp av ännu en dag med kulturyttringar av högsta klass. Den lilla byn Kaga, strax utanför Linköping blir en kulturell smältdegel och presenterar ett spännande och intressant program med föreläsning, musik, dans och hantverk - kulturyttringar i alla dess former.

Bygdegården och kyrkan står i centrum. Här kan man ta del av en föreläsning av Kulturrådets "läsambassadör" Bagir Kwiek som är mycket engagerad i romernas situation i Sverige och i världen. Han gör dessutom ytterligare ett framträdande, tillsammans med sopranen Susanna Stern och Duo Dialog i ett program som presenterar Dvoraks Zigeunermelodien i växelspel med nutida romska texter som högläses av Bagir Kwiek. Dansaren Matilda Larsson framträder tillsammans med Östgöta Barock under ledning av Torbjörn Köhl och De två tenorerna, fagottisten Lou Paquin och trombonisten Therese Hammarberg briljerar på sina instrument.

 

Corona-pandemin har ju verkligen ställt till det för oss alla. Det är på grund av detta som årets kulturdag flyttats från tidig juni till sen oktober. Bygdegårdsföreningen tar restriktionerna på största allvar och kommer därför att erbjuda ett begränsat antal biljetter till årets evenemang. Andra försiktighetsåtgärder såsom möjlighet att hålla avstånd såväl inomhus som vid passager genom entrédörrar och liknande och rejäl vädring av lokalerna mellan föreställningarna kommer att garanteras.

 

Vi är övertygade om att årets Kaga kulturdag blir en härlig, exklusiv och välbehövlig kulturinjektion för människor i en annorlunda tid. Kulturella möten är viktiga!

 

Det går också bra att besöka kulturdagen utan att köpa någon entrébiljett, det händer saker utomhus som är tillgängliga utan någon kostnad; hantverksutställning, musikframträdanden m m. Naturligtvis kan man även köpa kaffe och fikabröd eller varför inte en korv med bröd!

 

Kaga_kulturdag_2020_för_web.png

Väl mött på Östgötaslätten i höstskrud!

Kaga kulturdag stöds av Linköpings kommun, Sensus och Kulturrådet. Kulturdagen samarbetar med Kärna församling. Arrangerande förening är Kaga bygdegårdsförening och konstnärligt ansvarig är Dan Larsson, till vardags soloklarinettist och konsertmästare i Östgöta Blåsarsymfoniker.