DE TVÅ TENORERNA

Lou Paquin, fagottist från Jönköpings Sinfonietta och Therese Hammarberg, trombonist i Östgöta Blåsarsymfoniker briljerar med verkligt instrumentala tenorklanger!

Vid en första anblick kan fagott och trombon uppfattas som två vitt skilda instrument utan koppling till varandra men faktum är att de har samma roll i orkestern och dessutom samma register. Olika men ändå lika kompletterar de varandra på ett fantastiskt fint sätt.

 

Lou och Therese träffades hösten 2019 i samband med Folkoperans uppsättning av Tolvskillingsoperan. På Kaga kulturdag möts de igen och bjuder på väl valda duetter från respektive instruments repertoar-skattkista!

Tessan+Lou_2.png

ZIGEUNERMELODIEN

Sopranen Susanna Stern, klarinettisten Dan Larsson och gitarristen Magnus Grönlund i Duo Dialog samt läsambassadör Bagir Kwiek möts i ett unikt program med fokus på romsk kultur. 
 

Antonin Dvoraks fantastiska sångcykel "Zigeunermelodien" från sent 1800-tal växelverkar med romska texter från vår egen tid. Den romantiska syn som präglar Heyduks texter till Dvoraks musik står i kontrast, men kanske också i samklang, med de texter Bagir Kwiek högläser.  Följ med på en betraktelse över romsk kultur som i alla tider inspirerat och fascinerat.

Trion.png

ELEMENTORUM

Dansaren Matilda Larsson och Östgöta barock, under ledning av Torbjörn Köhl, bjuder in till en spännande och oväntad upplevelse. Barockt! 

 

Elementorum, som är latin för de fyra elementen, är en nykoreograferad solodansföreställning till tonerna av Jean-Féry Rebel's balettsvit "Les élémens". Både musik och dans tar sin utgångspunkt i de fyra elementen; eld, vatten, jord och luft, och deras sinsemellan olika dynamik och karaktär. 

 

Vi bjuds med er på en resa genom tid och rum, där reflektion och eftertanke kring vårt sätt att leva idag får sin självklara plats.

20190911 Matilda-4.jpg

ENSAM PÅ SCEN

Hör Bagir Kwiek berätta om sitt viktiga och spännande uppdrag som Sveriges nye läsambassadör.

"Jag vill uppmuntra andra att aldrig ge upp, aldrig sluta tro på att man kan göra det omöjliga möjligt. Jag älskar att läsa. Fantasin är ett bra ställe att vara på, där finns inga begränsningar."

Läsambassadörens uppdrag handlar om att sprida läslust och verka för att alla ska få samma möjligheter att hitta fram till litteraturen. Den här gången kommer läsambassadörens främsta fokus att vara minoriteten romer, som ett led i att prova fler sätt för en läsambassadör att verka läsfrämjande.

Bagir_webb.jpg